NGA17_winners
Nordic Game Awards 2017: vinnare
När branschen utsåg Nordens bästa spel på årets Nordic Game Awards-gala i Malmö belönades tre svenska alster i varsin kategori.

Den 18 maj presenterades vinnarna av nordens största spelpris i Slagthuset i Malmö. Kvällens värd var Niels Forsberg, "världens största geek-komiker" enligt Utrecht International Comedy Festival.

Med närmare hälften av nomineringarna var svenska utvekclare väl positionerade för att kamma hem flera av de åtta kategorierna. I ett väldigt starkt år för nordisk spelutveckling, med flera internationellt uppmärksammade och prisbelönade spel, gick till sist tre priser till varsinn svensk spelstudio.

Rytm- och musikspelet Clapper av Bridgeside Intearctive, som ifjol prisades som årets Indie Sensation, vann kategorin Best Fun for Everyone. Debut of the Year förärades den säregna 2D-plattformaren GoNNER av Art in Heart. En av galans två tyngsta titlar, Game of the Year - Small Screen, gick till hemmasonen Martin Jonasson, mer känd som Grapefrukt, för det stilsäkra pusselspelet Twofold Inc.

I övrigt var det danskarnas gala. IO Interactive tog hem Best Technology för sin senaste iteration av Hitman och Playdead vann samtliga av de fyra resterande kategorierna - Best Audio, Best Game Design, Best Art och Game of the Year - för det mystiska och internaionellt kritikerrosade plattformsspelet Inside.

För mer information om Nordic Game Awards och årets vinnare, se här.

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.