Avatar
Regeringen lovar effektivare arbetstillstånd för utländsk spetskompetens
Svårigheter med arbetstillstånd och långa handläggningstider för utländsk arbetskraft är en av spelbranschens stora flaskhalsar för fortsatt tillväxt. Nu lovar närings- och innovationsminister Mikael Damberg bot och bättring.

- Det är mycket prioriterat. Det handlar om företag som utökar sin verksamhet i Sverige. Som exempelvis Massive Entertainment som köper ett helt kvarter i Malmö och behöver anställa hundratals människor. Då måste hela processen fungera så smidigt som möjligt, säger Mikael Damberg i en intervju med 8till5.

Detta i kölvattnet av nyheten om att Malmö-baserade spelutvecklaren Massive tecknat ett avtal om att göra spel av Avatar, modern tids största bio-succé.

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.