Switch
Kemikalieskatten 101
Snart träder regeringens nya kemikalieskatt som gör spelkonsoler dyrare i kraft. Dataspelsbranschen försöker reda ut de vanligaste frågorna.

En av de stora orsakerna till att Sverige tidigt blev en framgångsrik spelutvecklarnation brukar tillskrivas hem-pc-reformen. Att anställda kunde köpa hem en dator via sin arbetsplats under fördelaktiga former på nittiotalet ledde till att många unga tidigt lärde sig datorvana och fick upp ett intresse för datorspel. Nu har regeringen infört en skatt som snarare fungerar som en omvänd hem-pc-reform, nämligen kemikalieskatten på elektronik som kommer göra datorer och spelkonsoler betydligt dyrare. Första steget av kemikalieskatten - reglerna för lagerhållare - träder i kraft den 1:a april. Skatten i sig börjar gälla den 1:a juli 2017. För mer information, kontakta kansliet - info@dataspelsbranschen.se.

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.