PSQ
Svenskt studentprojekt släpps på PlayStation 4
Ruckus Rumble är världens första PlayStation 4-spel skapat av studenter från en yrkeshögskola, och det gjordes i Falun, Sverige.

Spelet skapades av studenter på yrkeshögskoleutbildningen PlaygroundSquad i Falun. PlaygroundSquad har utbildat inom området spelutveckling nästan sedan millennieskiftet. Den praktiskt orienterade utbildningen har sedan några år tillbaka samarbetat med PlayStation First - en avdelning inom Sony som hjälper ett fåtal noggrant utvalda spelutbildningar världen över genom kunskapsutbyte och hårdvara.

Luke Savage, Senior Academic Development Manager på Sony Interactive Entertainment, säger följande:

"Vilken bättre merit finns det för unga spelutvecklare än att kunna visa sitt första spel släppt till PlayStation? PlayStation First handlar om att inspirera nästa våg av skickliga utvecklare, och Ruckus Rumble är ett utmärkt exempel på vad studenterna på PlaygroundSquad är kapabla att göra."

Releasen av Ruckus Rumble står som skinande exempel på relevansen av praktiska utbildningar inom spelutveckling.

I Ruckus Rumble kämpar 2-4 spelare mot varandra med hjälp av svärd, sköld och en unik uppsättning mångsidiga färdigheter. Spelet är ett s.k. local PVP som syftar till att alla spelar mot varandra men framför samma skärm, vilket leder till skratt, skrik och social interaktion i klassisk sällskapsspelsanda.

Spelet är lekfullt och lättsamt, men ändå hektiskt och oförlåtande. Det som börjar som en vänskaplig och gladlynt utmaning kan lätt förvandlas till en malström av skadeglädje och personliga vendettor - så som ett bra sällskapsspel ska vara!

För mer info, kontakta: Linnea Agné - Utbildningsledare PlaygroundSquad, linnea@tension.se, 070 0207 44 52

Sony PlayStation blogg-post: https://blog.eu.playstation.com/2017/01/16/bomberman-style-battler-ruckus-rumble-is-latest-ps4-title-from-playstation-first-programme/

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.