Diversi
Diversi - för mångfald i spelbranschen
Diversi är ett initiativ för ökad mångfald i spelbranschen. Visa ditt stöd!

 

Diversi är ett projekt för att lyfta fram och stärka mångfalden i spelbranschen. Med finansiering från Vinnova identifieras konkreta åtgärder för underrepresenterade grupper i alla delar av spelvärlden. Tillsammans kommer utvecklare, utbildare, samfund och forskare att utgöra en samlad kraft för ökad mångfald i hel branschen. Genom Diversi skapas kanaler och forum för kunskaps- och idéutbyte. Det skapas en plattform där mångfaldsinsatser uppmärksammas och premieras, och genom nätverket stöttas satsningar mellan och inom spelföretag, communities och utbildningar.
Diversi har precis sparkat igång verksamheten men har redan attraherat många aktiva eldsjälar. Följ Diversi på Facebook och visa ditt stöd för mångfald i spelbranschen.

Diversi är ett initiativ för att lyfta fram och stärka mångfalden i spelbranschen, grundat av Dataspelsbranschen och Forskningsföretaget Praxikon. Med finansiering från Vinnova, identifieras konkreta åtgärder för underrepresenterade grupper i alla delar av spelvärlden. Tillsammans kommer utvecklare, utbildare, samfund och forskare att utgöra en samlad kraft för ökad mångfald i hela branschen. Genom Diversi skapas kanaler och forum för kunskaps- och idéutbyte. Det skapas en plattform där mångfaldsinsatser uppmärksammas och premieras, och genom nätverket stöttas satsningar mellan och inom spelföretag, communities och utbildningar.

Diversi har precis sparkat igång verksamheten men har redan attraherat många aktiva eldsjälar. Följ Diversi på Facebook och bli en av dem. Är du intresserad av att engagera dig djupare i Diversi, kontakta styrgruppen via Facebook eller mail. Som företag eller enskild person erbjuds du att sätta ditt namn eller företagets namn på Diversis eminenta lista över supportrar.

Mail: contact@diversi.nu

Twitter: @DiversiSweden

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.