Game
Handelsministern delar ut Exportpriset på Dataspelsgalan
Handelsminister Ewa Björling delar ut det nyinstiftade Exportpriset till en dataspelsutvecklare. Detta sker under Dataspelsgalan den 26 april där även det gångna årets bästa spel i olika kategorier prisas.

- Den svenska spelbranschen står sig väl internationellt sett och har en imponerande utveckling - den har vuxit med 1400% på tio år och 90% av omsättningen idag är export. Det är musik i en handelsministers öron, säger handelsminister Ewa Björling.

Dataspel är Sveriges största kulturexport och en av de snabbast växande exportnäringarna över huvud taget. Under 2011 växte den svenska spelexporten med över 50% till närmare två miljarder kronor, enligt preliminära siffror från Dataspelsbranschen.

- Vi är stolta över att handelsminister Ewa Björling uppmärksammar dataspelsexporten på det här sättet, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen. Ewa Björling har formulerat visionen att fördubbla Sveriges export till 2015 och jag törs lova att dataspelen kommer att bidra med sin del av den ökningen, säger Per Strömbäck talesperson för Dataspelsbranschen

Om Dataspelsgalan

Dataspelsgalan är ett årligen återkommande evenemang som delar ut priser i olika kategorier som årets spel, årets svenska spel och årets mest sålda spel . Vinnarna röstas fram av en oberoende expertjury. Publiken korar sin egen vinnare i kategorin folkets val.

Pressträff för presentation av samtliga vinnare på Dataspelsgalan genomförs den 26 april kl 15.00-16.00 på Debaser Medis, Medborgarplatsen i Stockholm Anmälan görs till:

Maria Tjärnlund

maria.tjarnlund@dataspelsbranschen.se

För frågor om exportpriset kontakta

Per Strömbäck Per.stromback@dataspelsbranschen.se

För frågor om dataspelsgalan kontakta

Maria Tjärnlund

Maria.tjarnlund@dataspelsbranschen.se

www.dataspelsgalan.se

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.