Dataspelsbranschens blogg
Per Strömbäck
Nytt rekord för svensk spelexport

I veckan presenterades vårt årliga Spelutvecklarindex. Det fick stor uppmärksamhet, se länkar nedan. Och det är goda nyheter för det svenska spelundret, omsättningen är större än någonsin med 1181 mkr (+22%), det sammanlagda resultatet är positivt för andra året i rad och sysselsättningen ökar med 9,2% mot 2009 (även om det är en bit kvar till 2008 års notering).

Rapporten presenterades på seminariet Invest in games (i samarbete med advokatbyrån Bird&Bird), där den londonbaserade investment bankern Paul Heydon inledningstalade. Han visade sensationella siffror om att försäljningen via digitala kanaler nu är större än den fysiska försäljningen och marginalerna är förstås mycket bättre. En annan intressant uppgift var att om man satsat en dollar i varje affär som gjorts inom dataspelssektorn i USA hade man tjänat 1,5 dollar i genomsnitt. Samma investering i Europa hade gett 4,8 dollar tillbaka. En avkastning på 480% och mer än tre gånger så mycket som i Nordamerika. Kan man tänka sig ett starkare skäl att investera i spel?

Dagens Industri http://di.se/Artiklar/2011/9/6/244257/Rekordar-for--svenska-dataspel/?sr=6&tr=292611&rlt=1

Expressen http://www.expressen.se/ekonomi/1.2551409/dataspelsbolag-mot-nytt-rekordar

Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article13583313.ab.

Dessutom nämndes det i P3 Nyheter.

Kommentarer

  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.