Dataspelsbranschens blogg
Martin Lindell
Adjö och tack för fisken

Tiden går snabbt när man har roligt. För fyra år sedan fanns det inget riktigt kansli för branschföreningen (eller egentligen föreningarna i plural, det är ju MDTS och Spelplan-ASGD). Våren 2007 togs det ett beslut om en strategisk satsning på tydlig profil, Dataspelsbranschen, och ett aktivare arbete. Där kom jag in som informatör och analytiker för att stödja Maria Tjärnlund och Per Strömbäck. Vi fick ett riktigt kontor i Näringspunktens lokaler hos Tingsrätten i Stockholm. Sedan gick det snabbt med statistikarbete, PEGI, Spelutvecklarindex, nyhetsbrev, konferenser och seminarier. Vi har lyckats få en hel del punkter och budskap på agendan och kommunicerat det till politiker, tjänstemän, media, bransch m.fl. Det har utmynnat i nordisk statistik, utveckling av galan, samarbete med närliggande branscher, större kunskap om spel och en närvaro som är positiv för oss. Utan tvekan är detta något som jag är väldigt stolt om att fått vara med och bygga upp.

Men allt har sin tid. Jag tror jag hade det på känn när Gearbox meddelat att de tagit över Duke Nukem Forever. När dessutom spelet fått ett releasedatum (som kanske håller!) då var det verkligen dags att gå vidare. Skämt åtsido, så dök en unik tjänst upp. Steget från Manual till MDTS var ett halvt steg från att i egenskap av media vara betraktare till att vara mer aktiv i branschen, faktiskt uppnå saker och inte enbart rapportera om dem. Nu tar jag steget fullt ut genom att börja som Acquisitions Manager på PAN Vision och får arbeta med förlagsproduktion digitalt och fysiskt, med allt från lokalt starka titlar som Knerten, som toppade DS-listan i Norge under december, till Pirates vs Ninjas vs Zombies vs Pandas till iPhone, som legat på topp 10 i bl.a. Storbritannien.

Med sagt vill jag tacka för tiden! För den som vill hålla kontakten eller följa mig i mina vidare äventyr så finns jag även på:

Twitter.com/martinlindell

Daily Video Game T-shirt

Youtube.com/manualmartin

och min bok om Nintendo, vem vet, det kanske blir fler böcker...

Kommentarer

  Jadsia  9 februari 2011 20:00
Önskar dig lycka till Martin!, spännande med nya utmanningar.
  NIklas Berg  10 februari 2011 09:02
Grattis och lycka till. Vi hörs.
  Kalle  10 februari 2011 13:48
Kör hårt! Kommer sakna bloggen, varit för tyst här under 2011.
  Fredric  10 februari 2011 13:54
Lycka till!
  kjell  11 februari 2011 09:12
Finare avslutning ka man väl inte tänka sig, såg på TV4 igår, fina siffror, lycka till framöver
  niklas (megastorm)  15 februari 2011 19:40
Lycka till!
  Toby Lee - Eurogamer.se  18 februari 2011 12:38
Hatten av för din insats, Martin!
  Tobias Jensen  18 februari 2011 12:54
Känns trist att inte kunna tilltala dig längre som Mr.Dataspelsbranschen :) Lycka till med din nya tjänst Martin.
  Mats Nylund  18 februari 2011 13:16
Äsch, du har ändå alltid varit Manual-Martin för mig :). Lycka till, vi ses på tisdagsölen (hoppas jag)!
  Micael Nylander  18 februari 2011 14:00
Grattis Martin, och lycka till med din nya tjänst!
  Martin Lindell  20 februari 2011 09:33
Tack för alla snälla kommentarer. Och ja, det stämmer att jag fortfarande använder Manual-Martin, t.ex. som på PSN (manualmartin).
  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.