Dataspelsbranschens blogg
Martin Lindell
Storslaget Dreamhack

Dreamhack är en intensiv upplevelse. Dagens snabba samhälle speglas i Dreamhack där alla har väldigt kort "attention span", samhället och kommunikationen blir mer och mer digital och det är så många intryck och så mycket som händer samtidigt. En smältdeg av nördkultur, hackerromantik, digital kultur och esport, och allt med mycket hjärta. Dreamhack är en gräsrotsrörelse och det märks, det är där hjärtat och styrkan sitter.

DH2010-2

Ben Cousins, EA Easy, snackar om nya Battlefield som är gratis att spela.

Min fredag började med att jag sprang runt som en yr höna och letade efter Dreamarena. Sprang in några minuter sen i Ben Cousins föredrag om Battlefield Play4Free. Spelet ser bra ut och enkelt beskrivet såg det som visades ut som Battlefield Bad Company 2 fast i mer urban miljö. Det ska ha snarlik affärsmodell som Battlefield Heroes. På frågan om de funderat på konsol så svarade Cousins att det inte är aktuellt eftersom Microsoft och Sony ska ha sin andel samt att de vill att man ska landa i ett community innan själva spelet startas, vilket inte är möjligt på konsol (såvida man inte bygger ett system som dyker upp spelet startas?). Verkar inte heller som Microsoft eller Sony är mogna än för att släppa ett spel gratis på sin tjänst som ska finansieras av mikrotransaktioner, men det är onekligen en intressant tanke.

DH2010-1

Hög volym, laser, fullt ös och roligt mellansnack när Slagsmålsklubben intog scenen.

Fortsatte med Slagsmålsklubben som uppträdde på stora scenen. Det var fullsmockat framför scenen och i huvudgångarna. Märklig upplevelse att se massor av laserljus, ett band och samtidigt rader av datorer där matcher i Counter-Strike, Call of Duty och World of Warcraft gick för fullt. De tre nämnda, där Call of Duty innefattar Modern Warfare 2 och Black Ops, är utan tvekan mest representerade när man går runt mellan raderna och kollar vad besökarna spelar.

Lördagen innehöll bl.a. en trevlig lunch där Ungdomsstyrelsen, Sveriges Kommuner och Landsting samt Dataspelsbranschen i form av Per Strömbäck höll tal. Per var sedan även uppe på stora scen med riksdagsmannen Hanif Bali som är spelare själv samt eminenta Christer Engström, se klippet nedan. Egentligen skulle kulturministern ha anlänt till Dreamhack, men vädret ställde till det och hennes plan till Jönköping blev inställt.

Därefter var jag med i Momentums livesändning, vilket var otroligt coolt med frågor live från tittare. Det blev ännu mer live när jag fick äran att dela scen med Josef Fares på Dreamarena och snacka lite allmänt om spelbranschen, spelande, skapande, speltyper och vad framtiden innehåller. Vi var faktiskt inne på virtual reality, fast mer hologram och en värld man stiger in i, nästan som holodeck i Star Trek. Jag försökte på scen illustrera med en spark och fantisera International Karate i hologram-version.


Watch live video from Team Druidz E-Sport Channel on Justin.tv

Det har varit otroligt kul att träffa allt folk, såväl bekanta som nya ansikten. Alla är otroligt vänliga och roliga. Den känslan av gemenskap gör Dreamhack till en fantastisk upplevelse.

Kommentarer

  Blygarn  26 november 2010 22:49
Synd att blubby inte dök upp
  Martin  27 november 2010 02:42
Blubby?
  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.