Dataspelsbranschens blogg
Martin Lindell
Mobilspel och Black Ops

Det är nya rekord som slås i samband med Call of Duty: Black Ops. Activision slog på stort och genomförde en stor releasefest för att markera hyllvältarens lansering. Jag uttalade mig om spelet i Market. Det är ett fenomen som är bra för hela branschen, uppmärksamheten hjälper att höja intresset för spel. Activision meddelade att 5,6 miljoner exemplar såldes första 24 timmarna och slog därmed Modern Warfare 2.

SVD hade en artikelserie i helgen om spelbranschen där bl.a. succén Minecraft togs upp och Tommy Palm talade om mobilspelsmarknaden. Jag talade allmänt om branschen med trender och läget. Och apropå mobilspelsmarknaden så hade TV4 nyligen ett inslag om det:

Kommentarer

  Micke  17 november 2010 15:35
Det är nästan galet hur mycket Black Ops sålt redan.
  Micke  17 november 2010 15:35
Det är nästan galet hur mycket Black Ops sålt redan.
  Håkan S  30 november 2010 09:54
Assassins Creed Brotherhood är ju magiskt, har ni testat... 5 av 5 i betyg överallt. Helt otroligt bra och nya multiplayer rockar. Varför skriver ni inget om det här, etta på speltoppen ju.
  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.