Dataspelsbranschens blogg
Martin Lindell
Retrogathering 2010

Spelkulturen frodas och för varje år som skrivs det ny historia. På den årliga mässan Retrogathering möts folk för att ta del av kärleken till historien. Över 500 personer besökte mässan i år. I år var det fokus på Intellivision och Mega Drive som firade 30 år sedan lanseringen respektive 20 år i Sverige. Även Pac-Man firade 30 årsjubileum med en tävling på arkadmaskin. Den största tävlingen var dock i vanlig ordning de svenska mästerskapen i Pong. En ny mästare korades: Dan "Dasse" Evertsson.

RG2010-Vimmel

RG2010-Guldpong

Den nya mästaren Dan Evertsson med vandringspriset: en guld-Pong.

RG2010-Mega Drive

Förutom mängder av spel att testa fanns det en utställningsyta med Mega Drive och Intellivision.

RG2010-Sega

Fanny Sjöblom som var med i samlarpanelen vann även Sonic 2-tävlingen och stilar här med Giana Sisters till DS och Sonic-dockan som var första pris. Stefan Lampinen kunde inte närvara i egen hög person, men hans själ vilade över mässan. Robert Hajduk berättade om minnen från Neurostone, Refraction och DICE.

RG2010-Folk

Bland de över 500 besökarna fanns en del bekanta spelansikten: Calle Johansson (FZ), Marcus Sjöström (Level), Merit Ljusberg, Bengt Lemne (Gamereactor), Maria Sjöberg (Layers) och Angelica Norgren (Gamers Gate och Xboxflickan).

Kommentarer

  niklas (megastorm)  4 oktober 2010 22:53
Fina bilder! - önskar jag kunde varit där längre
  Namn:
  Kommentar:
Skicka kommentar 
Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.